Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Toimisto-ohjelmapaketit, HTML-editorit, pakkausohjelmat

    Mainokset / Advertisements


OpenOffice

OpenOffice on ilmainen, vapaan lähdekoodin toimisto-ohjelmapaketti ja hyvä vaihtoehto kaupalliselle Microsoftin Office-paketille. OpenOffice sisältää tekstinkäsittelyohjelman jolla voi käsitellä myös Word-dokumentteja, taulukkolaskentaohjelman jolla voi käsitellä myös Excel-taulukkoja, Power Pointin tapaisen presentaatiohjelman, piirrosohjelman, email-työkalun jonka avulla voidaan lähettää dokumentti sähköpostiohjelman kautta, toiminnon jonka avulla voidaan hakea esimerkiksi osoitetiedot tietokannasta ja tulostaa osoitetarrat joukkopostitusta varten, mahdollisuuden töiden tallentamiseen myös PDF- tai HTML-muodossa jne. Jos etsit ilmaista toimisto-ohjelmapakettia, OpenOffice on hyvä vaihtoehto.

Arvosana: 5/5


602PC SUITE

Ilmainen toimisto-ohjelmapaketti, joka osaa käsitellä Word-dokumentteja, konvertoida dokumentteja, taulukkolaskentataulukkoja jne. Paketti koostuu kolmesta osasta: 602Text (tekstinkäsittely), 602Tab (taulukkolaskenta) ja 602Photo (grafiikkaeditori). 602Text osaa käsitellä Word-dokumenttien lisäksi myös monia muita tiedostomuotoja, 602Tab osaa käsitellä mm. Excel-taulukoita ja sisältää yli 150 valmista funktiota. 602Photo on suunniteltu digitaalista kameraa ja skanneria varten ja tukee yli 15 grafiikkaformaattia.

Arvosana: 4/5
Notepad2

Notepad2 on pieni ja nopea editori tekstin kirjoittamiseen HTML-koodaukseen (koodin väritys) ja yleisimpiin ohjelmointikieliin. Vedä & raahaa -toiminto, pitkälle kehittynyt etsi ja korvaa -toiminto, tekstin zoomaus ja monia muita hyödyllisiä toimintoja.

Arvosana: 5/5
NoteTab Light

Hyvä tekstieditori, jossa avoimet tiedostot näytetään välilehdillä, monia aikaa säästäviä toimintoja, "Clipbook", jonne tallentuvat usein liitettävät tekstit ja macrot. Etsi ja korvaa toiminto käsittäen kaikki avoimina olevat dokumentit, lista HTML-tageista, drag-and-drop-muokkaus, tuki mallipohjille jne.

Arvosana: 5/5
evolvEd Text Editor

evolvEd Text Editor on tekstieditori, jossa on erikoistuki muun muassa HTML-kielelle. Ohjelma tarjoaa koodin korostuksen väreillä, aputyökalun tageille, sivupohjamallit jne. Sisältää myös esikatselun selaimessa, tuen HTML-sulkumerkeille, rivinumeroinnin, sanalaskurin, HTML-värivalikon jne.

Arvosana: 4½/5
CutePDF Writer

CutePDF Writer tekee PDF-dokumentteja Word-asiakirjoista, kuvista ja kaikesta muistakin dokumenteista, jotka voi normaalisti tulostaa printterille.Ohjelma asentaa tietokoneeseen virtuaalitulostimen, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että jos haluat tehdä vaikkapa Excel-taulukosta PDF-dokumentin, valitset ensin Excelissä Tiedosto > Tulosta... tai File > Print..., mutta valitsetkin printteriksi valikosta CutePDF printerin. Tulostus CutePDF printeriin tekee dokumentista PDF-dokkarin ja tallentaa sen kovalevylle. Valittavana on myös toimintoja kuten skaalaus, tulostuksen laatu jne.

Arvosana: 5/5
SimpleOCR

Ohjelma avulla voidaan konvertoida skannattu tekstidokumentti tekstimuotoon (ei siis kuvaksi) esimerkiksi Word-dokumentiksi. Virheetöntä jälkeä ei tämäkään OCR-tunnistusohjelma tee, joten skannattavan tekstisivun olisi hyvä olla mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa (ei siis esimerkiksi taulukoita) ja tekstin riittävän suurta.

Arvosana: 4/5


Nvu 1.0

Nvu on hyvä ilmainen HTML-editori HTML-sivunkuvauskieltä taitamattomille ja myös nopeuttaa sivujen tekoa verrattuna HTML:n vääntämiseen esim. Notepadilla. Erilaisten elementtien kuten, tablejen, kuvien, eri fonttikokojen, taustavärin jne lisääminen onnistuu helposti. Ohjelma sisältää myös sivujen esikatseluvälilehden, HTML-koodivälilehden, FTP-siirtotoiminnon (sivujen siirto nettiin), monen sivun yhtäaikaisen käsittelyn jne. Ohjelma on siis kaupallisten FrontPage ja DreamWeaver HTML-editorien kaltainen.

Arvosana: 5/5


HomeSite 4.51

HomeSite sopii HTML:ään jo perehtyneille sivuntekijöille. Eri tageille on omat värinsä niiden lukemisen helpottamiseksi ja korvaamista varten ja tageja voi lisätä näppärästi työkaluriviltä. Sisältää myös sivun esikatselunäkymän ja paljon muita ominaisuuksia.

Arvosana: 4/5

7-Zip

Ilmainen pakkausohjelma pakkausten tekoon ja purkamiseen. Tukee ZIP-, CAB-, RAR-, gZIP-, bZIP2- ja TAR-tiedostomuotoja. Ohjelmaan kuuluu myös sen oma 7z-pakettimuoto, joka pakkaa tiedostot jopa tiiviimmin kuin WinRar, Pkzip ja WinZip.

Arvosana: 4½/5