Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Pikaviesti-, IRC-, ja VoIP-ohjelmat

    Mainokset / Advertisements


Trillian

Nykyään on olemassa niin monta eri chat-mediaa kuten MSN Messenger, AOL Instant Messenger, ICQ ja IRC, että on olemassa tarve sovellukselle joka osaa yhdistää nämä kaikki. Trillian yhdistää nämä chat-verkot tehokkaasti ja helppokäyttöisesti. Ohjelmassa on tuki AIM:lle, ICQ:lle, MSN Messengerille, IRC:lle ja Yahoo Messengerille. Trillianin käyttöliittymä on moderni ja selkeä. Lisätoimintoja on tiedostonsiirto, sähköposti- ja viestihälytykset, äänet yms.

Arvosana: 5/5Windows MSN Messenger

Suosittu ja yleisin pikaviestintäohjelma. Ohjelma tarjoaa reaaliaikaisen viestittelyn ja keskustelun esimerkiksi työtovereiden tai kaverien kanssa. Ominaisuuksia: viestien kirjoitus, tiedostojen lähetys ja vastaanotto, hymiöt, oliot, äänileikkeet, puhekeskustelu, kamerakeskustelu, videokeskustelu, ryhmäkeskustelut, keskustelukuvakkeet, yhteystietokortit.

Arvosana: 4½/5
Messenger Plus!

Lisäkomponentti MSN Messenger ohjelmalle (vaatii toimiakseen siis että MSN Messenger on asennettu koneeseen). Lisäosa tuo ohjelmaan paljon uusia ominaisuuksia muun muassa: pikanäppäimet haluamillesi useasti käytettäville lauseille, automaattiset poissaoloviestit, keskustelun salaus, äänien (mielialaäänet), kuvien, värien lisäys keskusteluun jne.
ICQ 5

ICQ ("I seek you") on suosittu pikaviestiohjelma jonka avulla voi kommunikoida vaikka kavereiden kanssa reaaliajassa. Ominaisuuksista löytyy ääni-chat, musiikkitiedostojen tuki, tiedostojen siirtely, chat-historian tallenus, SMS-viestittely, monikielisyyden tuki jne. Tämä versio toimii myös TCP/IP yhteyksien kanssa ja palomuurin läpi. Lisätoimintoja on nettihaku ICQ:lla, tuki rajoittamamille tekstiviesteille, erilaiset fontit, tekstityylit, taustavärit, tehtävälista, muistiinpanot, sähköpostitoiminnot.

Arvosana: 4/5


IRC-ohjelmat

Bersirc

Bersirc on siististi suunniteltu IRC-client, jossa on paljon hyviä ominaisuuksia kuten monen serverin tuki, DCC tiedostonsiirrot, älykäs liitätoiminto, Pascal skriptausominaisuus, tuki internet-ajalle, tuki kanavalistoille, suosikkikanavalistat jne. Ohjelma sisältää myös ICQ:n ja IRC-käyttöoppaan.

Arvosana: 4½/5
HydraIRC

Avoimen lähdekoodin IRC-sovellus, jossa on miellyttävä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä. Ohjelma tukee DCC Chatia, tiedostonsiirtoa, Multi-Servereitä, floodauksen estoa, DLL plugineita, kanavahallintaa, viestilogeja jne.

Arvosana: 4/5


Internetpuhelimet VoIP

CQPhone

Helppokäyttöinen PC-koneiden välinen puhelin, joka mahdollistaa normaalin juttelun lisäksi myös video- ja tekstichattailyn. Kuvien ja web-linkkien siirto onnistuu helposti drag & drop menetelmällä raahaamalla ne hiirellä ohjelmaan. Ohjelman asennuksen jälkeen käyttäjältä kysytään ainoastaan puhelinnumero, rekisteröintiä tai kirjoittautumista järjestelmään ei vaadita. Yhteyden muodostaminen on helppoa, annetaan vain vastaanottajan CQPhone-numero aivan kuten tavallisessakin puhelimessa. CQPhone toimii useimpien palomuurien ja reitittimien kanssa ilman lisäasetuksia. Äänenlaatu on hyvä.

Arvosana: 4½/5
Firefly Softphone

Internet puhelinohjelma, joka mahdollistaa puhumisen minne tahansa maapallolla, kunhan vastapuolen kaverillakin on käytössään sama Firefly ohjelma. Ohjelmaa on helppo käyttää, sen kun vain syöttää numeron tai valitsee sen puhelinmuistiosta. FS osaa pitää kirjaa soitoista, joilla sinua on tavoiteltu kun olet muualla tai puhut toista puhelua. Puhuminen on luonnollisesti ilmaista koska ohjelma käyttää internetyhteyttä ja voice over IP-teknologiaa. Äänenlaatu puheluissa on hyvä.

Arvosana: 4½/5
Skype

Käyttäjäystävällinen P2P-teknologiaa käyttävä ohjelma, joka mahdollistaa ilmaiset internetpuhelut (VoIP) toiselle Skype-käyttäjälle missä päin maailmaa tahansa. Äänenlaatu on hyvä, eikä ohjelma tarvitse lisälaitteita paitsi PC mikrofonin ja korvakuulokkeet. Skypeen voi luoda profiilin itsestään (esim. kuvallisen) jonka juttukaveri näkee näytöllään. Ohjelma on helppokäyttöinen ja toimii palomuurin ja NAT:n kanssa ilman lisäasetuksia. Kaikki mitä täytyy tehdä on antaa käyttäjänimi ja sen jälkeen voikin soittaa tai ottaa vastaan puheluja.

Arvosana: 4½/5