Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

MP3-soittimet, audio-editointi- ja järjestelyohjelmat

    Mainokset / Advertisements


Quintessential Player (QCD)

MP3 ja CD-soitin, jossa on kaikki suositut ja tarpeelliset toiminnot. Ohjelman ulkoasu on todella näyttävä ja tyylikäs. Quintessential Player tukee CDDB:ta, näyttää soittolistat ja artistin tiedot, sisältää täydellisen äänensäätöpaneelin, josta voi valita haluamansa equalisaattorisäädöt tai säätää ne itse jne.

Arvosana: 5/5


Winamp

Suosittu, nopea ja korkeatasoisen äänen toistava musiikkisoitin Windowsille. Tukee MP3, MP2, MOD, S3M, IT, XM ja jopa SID audio formaatteja. Ohjelmassa on valittavana suuri määrä erilaisia käyttöliittymämalleja ja osaa näyttää mm. CD-levyn kappaleiden nimet.

Arvosana: 4/5
Audacity

Audacity on helppokäyttöinen ja hyvä ohjelma äänen muokkaamiseen. Ääntä voi konvertoida toiseen formaattiin (esim. WAV, AIFF ja MP3), nauhoittaa, toistaa, tuoda ja viedä, leikata, kopioida, liittää, miksata ja lisätä erilaisia efektejä (esim. Bass Boost, Wahwah, ja Noise Removal). Jos jotain menee äänen käsittelyssä pieleen, peruuttaa (undo, perua) voi takaisinpäin niin paljon kuin huvittaa. Myös työkalut amplitudin, spektrogrammin ja frekvenssin säätämiseksi ja analysoimiseksi. Oikeastaan vain pieni osa ohjelman monipuolisista toiminnoista riittää yleensä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Audacity sopii vaikkapa mummosi laulun nauhoittamiseen mikrofonin avulla vanhalta C-kasetilta MP3-muotoon tai vanhan vinyylilevykokoelman muuttamiseen korkean bitraten MP3-musiikiksi. Ohjelma vaatii toimiakseen kunnolla lame_enc.dll -tiedoston, jonka saat täältä.

Arvosana: 5/5
MediaMonkey

MediaMonkey on hyvin monipuolinen musiikin hallintaohjelma, johon kuuluu musiikin järjestely/managerointi, etsiminen, toistaminen, enkoodaaminen, dekoodaaminen, soittolistat ja monia muita toimintoja. Myös musiikki-CD:n rippaaminen vaikkapa MP3-muotoon onnistuu sekä tallennus ja tuominen erilliseltä MP3-soitinlaitteelta. Amazon.comin tietokannan avulla ainakin ulkomaisesta musiikista ohjelma osaa näyttää esim. levyn kannet, sekä tietoa albumista ja artistista. Helppokäyttöinen MediaMonkey on musiikin monitoimiohjelma, jossa on niin paljon käytännöllisiä toimintoja ettei se jätä vaativaakaan käyttäjää kylmäksi.

Arvosana: 4½/5
The GodFather

The GodFather on fiksu, helppokäyttöinen ja erittäin monipuolinen MP3-organisointi- ja uudelleennimeämisohjelma, joka on esimerkiksi merkitsee joskus sekavasti nimetyt MP3-kappaleiden nimet järkeviksi artistin, kappaleen ja albumin mukaan erityisissä MP3-infotageissa. Ohjelma skannaa MP3-musiikin koneeltasi ja automaattisesti ehdottaa luontevimpia nimiä musiikkikappaleille. Käyttäjä voi sitten valita mitkä nimet nimetään uudelleen. Suurikin musiikkikokoelma lukuisine hakemistoineen saadaan järjestykseen ID3 tagien ("infolappujen") avulla. The GodFatherissa voi myös luoda soittolistoja, siihen kuuluu encooodaus-decoodaus-toiminnot jne. Ohjelma tukee MP3:n lisäksi myös formaatteja OGG, MPC, APE, FLAC, AAC, APL, WV, MP4 ja OFR.

Arvosana: 4½/5