Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Palomuurit

    Mainokset / Advertisements


ZoneAlarm

ZoneAlarm on kotikäyttöön tarkoitettu ilmainen ja tehokas palomuuri. Sen käyttö on pienen harjoittelun jälkeen yksinkertaista, eikä ohjelma sisällä mitään ylimääräisiä turhia toimintoja. Oletusasetukset ovat sopivat useimmille internetin käyttäjälle. ZoneAlarmin Program Controlissa on määritelty mitkä ohjelmat saavat ottaa yhteyden verkkoon. ZoneAlarm estää automaattisesti ulkopuolisen pääsyn koneellesi, hälytysten näyttö kannattaa kytkeä pois päältä, muutoin hälytysikkuna pomppaa joka minuutti ruudulle jonkun/jonkin yrittäessä tunkeutua koneellesi. Ohjelma pitää kirjaa verkkoliikenteestä. ZoneAlarm käynnistyy (kuten useimmat muutkin palomuurit) automaattisesti aina kun käynnistät käyttöjärjestelmän. ZoneAlarmin vaatimukset koneelle: Windows 98SE/ME/2000 Pro/XP. Pentium III 450 MHz tai nopeampi. 50MB tilaa kovalevyllä. Internetyhteys. Minimimuisti (RAM): 48MB (98SE/ME), 64MB (2000 Pro), 128MB (XP). Ohjelma ehdottaa tietyin väliajoin uuden päivityksen lataamista ja asentamista.

ZoneAlarm 6.0 saa arvosanan: 5/5


Outpost Firewall Free

Helppokäyttöinen ja -säätöinen kevyt ja ilmainen peruspalomuuri kotikäyttöön. Toimii myös vanhemmissa Windows-versioissa. Lähtevän ja tulevan liikenteen tarkkailu ja esimerkiksi niiden ohjelmien säätö, joiden sallitaan ottaa yhteys nettiin. Outpost ehkäisee muun muassa haittaohjelmien, kuten mainosohjelmien toimintaa. Palomuuri ei ole täysin aukoton, mutta kotikäyttöön aivan riittävä ja yllättävänkin hyvä palomuuriohjelma.

Windows 95/98/ME/NT/2000/XP, Pentium 200 tai nopeampi, 10MB levytilaa, 32MB RAM.

Outpost Firewall Free 1.0.1817 saa arvosanan: 4/5


Sygate Personal Firewall

Sygate Personal Firewallissa on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta se ei toimi kokonaisuutena niin hyvin ja tehokkaasti kuin esimerkiksi ZoneAlarm. Palomuuri estää vahingollisten ohjelmien ja troijalaisten yhteydenoton sekä muut ulkopuoliset hyökkäykset. Käyttäjä voi seurata palomuurin kautta kulkevaa liikennettä ja tutkailla lokikirjaa. Ohjelman käyttöliittymä on tarpeettoman sekava ja monimutkainen. Asetukset on hankalia säätää tarkoituksenmukaisiksi. Ohjelma on kuitenkin ihan hyvä ja riittävä kotikäyttöön.

Sygate Personal Firewall 5.6 saa arvosanan: 3½/5

Muita ilmaisia palomuuriohjelmia:

Tiny Personal Firewall
Jetico Personal Firewall
Omniquad Personal Firewall
Securepoint Personal Firewall
Softperfect Personal Firewall
R-Firewall