Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

CD/DVD-levyjen rippaus-, emulointi-, kopionti-, ja apuohjelmat

    Mainokset / Advertisements


DVD Shrink

Ohjelmalla voidaan kopioda nykyään tyypillinen kaksikerros-DVD yksikerroksiselle DVD-R levylle ilman että laatu kärsii hirveästi. DVD Shrinkilla voidaan DVD-elokuva kutistaa jopa puolet pienemmäksi, tämä tapahtuu valitsemalla mitkä osat jätetään pois alkuperäisestä elokuvasta (esim. jotain ääniraitoja, lopputekstit ja lisukkeet) ja pakkaamalla DVD-elokuva pienemmäksi. DVD Shrink on ilmaisohjelma.

DVD Shrink ohje

Arvosana: 5/5


BlindWrite

Ohjelmalla voidaan kopioda CD- ja DVD-levyt tietokoneen kovalevylle. BlindWritea on helppo käyttää ja se tukee suurta määrää eri formaatteja. Ohjelman käyttötarkoituksista yleisimmät lienee kopioiden ottaminen data-tiedostoista, 1:1 CD/DVD varmuuskopiot, kopiot musiikki-CD:istä ja DVD-elokuvista. CD/DVD-kopiot voidaan ajaa myös suoraan koneesi kovalevyltä image-tiedostoista mm. Daemon Tools-virtuaaliemulaattorin avulla. BlindWritea ei voi käyttää ilmaiseksi koekäyttöajan jälkeen.

Arvosana: 4/5
CloneCD

CloneCD tekee erinomaisen 1:1 kopion kopiosuojatusta tai suojaamattomasta CD- tai DVD-levystä. Ohjelmaa on todella helppo käyttää ja siinä on miellyttävä käyttöliittymä. Kopiosuojatut elokuva DVD:t voidaan kopioida vain AnyDVD:n kanssa. Ohjelma tukee myös tiedostomuotoja kuten .iso ja .udf ja kopioi myös levyt, jotka sisältävät SafeDisc 3 kopiointiestojärjestelmän. CloneCD oli ensimmäinen kopiointiin tarkoitettu ohjelma joka käytti RAW-tekniikkaa. Kopioi myös tavallisten DVD-levyjen lisäksi DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD+R Dual Layer ja DVD-RAM -levyt. Ohjelmaa ei voi käyttää ilmaiseksi koekäyttöajan jälkeen.

Arvosana: 5/5
Alcohol 120%

Helppokäyttöinen ja tehokas monitoimipaketti. Ohjelmalla voi kopioida CD/DVD-levyt (myös kopiosuojatut), polttaa CD/DVD:t ja luo Daemon Toolsin tapaan CD-asemasta virtuaalisen aseman, jolloin latausajat ovat huomattavasti nopeammat kuin tiedostoja CD-asemalta ajettaessa. Esimerkiksi P2P-verkoista ladattuja CD-image tiedostoja voidaan käyttää niitä polttamatta CD:lle. Ohjelmalla voidaan toki polttaa CD-image tiedostoja, tuettuja tiedostomuotoja on mm. BIN/CUE, ISO, CloneCD, BlindWrite, Nero ja DiscJuggler. Alcohol 120% on huippu all in one-paketti, kun ajatellaan CD- ja DVD-levyjen kopioimista kovalevylle, niiden polttamista ja emulointia kovalevyltä käsin. Ohjelmaa ei voi käyttää ilmaiseksi koekäyttöajan jälkeen.

Arvosana: 5/5


DVD Decrypter

DVD Decrypter on DVD-rippausohjelma, jonka avulla voi tehdä kopioita DVD-levyistä tietokoneen kovalevylle. Tehtyjä DVD-kopioita voi katsella PowerDVD tai WinDVD-ohjelmilla tai kopioista voi tehdä myös MPEG1 (VCD) tai DivX-videoita. Ohjelmassa voi käyttää hyvin laajalti erilaisia asetuksia ja niihin kannattaa perehtyä ohjelman käyttöohjeen avulla tai etsimällä ohjeita netistä. Ohjelmalla voidaan polttaa myös DVD tai CD-levyjä.

DVD Decrypter ohje (englanninkielinen).

Arvosana: 4½/5


AnyDVD

Ohjelma poistaa DVD-levyltä automaattisesti kaikki kopiointisuojaukset taustalla. DVD-levyä voidaan käyttää suojaamattomana ja aluekoodivapaana. AnyDVD:n avulla monet muut DVD-kopiontiohjelmat kuten CloneDVD, Pinnacle Instant Copy ja InterVideo DVD-Copy voivat kopioda CSS-suojattuja DVD-levyjä. Ohjelmalla voidaan myös toistaa, kopioda ja ripata suojattuja musiikki-CD levyjä. Muita ominaisuuksia on mm. DVD-aseman nopeuden säätö. Ohjelmaa ei voi käyttää ilmaiseksi koekäyttöajan jälkeen.

Arvosana: 5/5
CloneDVD

Ohjelma pakkaa pitkänkin DVD-videon hyvälaatuisesti ja nopeasti (DVD-9 -> DVD-R). Pakkauskokoa voidaan vapaasti säätää jopa niin, että DVD-9 levy mahdutetaan yhdelle 4.3GB DVD-R:lle. Ohjelma Wizard avustaa helppotajuisesti ohjelman käyttöä. Video voidaan lopuksi esikatsella ja yksittäisiä DVD-nimikkeitä voidaan myös leikata pois. CloneDVD sisältää myös toiminnon, jonka avulla voidaan tutkia miten mm. nimike ja kielivalinnat vaikuttavat kopioidun elokuvan laatuun. Jos DVD-levy on kopiosuojattu, se voidaan kopioda AnyDVD:n kanssa. Ohjelmaa ei voi käyttää ilmaiseksi koekäyttöajan jälkeen.

Arvosana: 5/5


Daemon Tools

Ohjelma mahdollistaa CD- ja DVD-levyjen sisällön käyttämisen tietokoneen omalta kiintolevyltä. Daemon Tools on siis virtuaalinen CD/DVD-rom emulaattori joka tekee esimerkiksi CD-levystä image-tiedoston kiintolevylle. Ohjelman avulla esimerkiksi DVD-elokuvat voidaan ajaa suoraan koneelta tai vaikkapa CD-levyä vaativa tietokonepeli voidaan ajaa kiintolevyltä. Suurin hyöty tästä on, että latausajat ovat huomattavasti nopeampia kuin CD/DVD-levyiltä ajettaessa. Monet CD-levyt naarmuuntuvat ajan myötä, eikä niiltä edes välttämättä lopulta pysty lukemaan tietoa, Daemon Tools on ratkaisu tähänkin ongelmaan. Tuettuja formaatteja on mm. CloneCD, BlindWrite, BIN ja CUE.

Daemon Tools ohje.


Arvosana: 4½/5


AudioGrabber

AudioGrabber tekee CD-levyllä olevasta musiikista täydellisiä MP3 tai WAV-kopioita kovalevylle. Ohjelma on kätevä sellaisten harvinaisten (esim. kirjastosta lainattujen) CD-levyjen kopioimiseksi MP3-muotoon, joita ei vertaisverkoista tai netistä löydä. Ohjelma osaa nimetä kappaleiden ja artistin nimet MP3-tiedostoille, sillä se on integroitu Freedb online tietokantaan, josta löytyy tiedot yli 700000 musiikkijulkaisulle. AudioGrabber käyttää tarkistussummavertailua alkuperäiseen audioraitaan, joka tarkoittaa käytännössä että MP3-kopiot ovat identtisiä alkuperäisiin verrattuna. Muita ominaisuuksia on mm. integroitu soitin, normalisointi, tuki ulkopuolisille encodereille jne. AudioGrabberin rippaus toimii nopeasti ja luotettavasti ja ohjelmassa on kaikki mitä tarvitaan musiikki-CD:n siirtämiseksi MP3-formaattiin kovalevylle tai kannettaviin laitteisiin.

Ohjelmassa ei ole itsessään MP3-encoderia. Jotta CD-levyn musiikista voi tehdä esim. normaaleja 128 bitraten MP3-tiedostoja, tarvitaan ulkopuolinen encoder. Imuroi se täältä. Tämä lame_enc.dll tiedosto täytyy tallentaa tai kopioida samaan hakemistoon AudioGrabberin kanssa (normaalisti hakemistoon c:\audiograbber). Ohje: käynnistä AudioGrabber-ohjelma, avaa Settings->MP3 Settings ja ruksaa Internal Encoder ja valitse alasvetolaatikosta LameEnc DLL version 1.32. Samassa ikkunassa ylhäältä kannattaa (MP3:sia tehdessä) valita Grab to: Direct Rip and Encode to MP3 file. Sitten vaan musiikki-CD asemaan ja painetaan pingviinin kuvaa (Freedb-artistin+kappaleiden haku) ja sitten painetaan Grab!-kuvaketta.

Arvosana: 5/5