Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Spyware-, adware,- ja troijalaisten poisto-ohjelmat

    Mainokset / Advertisements


SpywareBlaster

SpywareBlaster estää vakoilu- ja seurantaohjelmien asentumisen koneelle tehokkaasti. Ohjelma ei siis skannaa kovalevyjä, niin kuin yleensä haittaohjelmienpoisto-ohjelmat tekevät, vaan estää näiden ohjelmien asentumisen ennen kuin ne ehtivät edes tehdä mitään. Tämä tapahtuu tekemällä haitalliset spyware ActiveX-komponentit toimintakyvyttömiksi CLSID-koodisarjan avulla. SpywareBlaster estää myös haittaohjelmien asentumisen web-sivujen kautta. Suuri osa vakoilu- ja seurantahaittohjelmista tulee tänä päivänä juuri saastuneiden nettisivujen kautta. Internet-selaimen ActiveX-komponentit siis saavat olla toiminnassa, sillä SpywareBlaster vain estää haitallisten ohjelmien asentumisen koneelle näiden kautta. Ohjelman asennuksen jälkeen kannattaa valita "Enable All Protection", jonka jälkeen voi olla ettet koskaan enää löydä koneeltasi haitallisia vakoilu- tai seurantaohjelmia. Päivitys kannattaa hakea silloin tällöin (Check for Updates). Enemmän tietoa ohjelmasta esimerkiksi täällä. SpywareBlaster on ilmainen.

SpywareBlaster saa arvosanan: 4½/5


Microsoft Windows Defender

Microsoftin Giant AntiSpywaren seuraaja. Ohjelma havaitsee ja poistaa adware- ja spywareohjelmat koneelta sekä skannauksen että reaaliaikaisen valvonnan avulla. Se poistaa suurimman osan spywareista jo asennusvaiheessa ennen kuin ne edes ehtivät syntyä. MS Windows Defender sisältää monia tietoturvakomponentteja, jotka suojaavat käyttöjärjestelmää mm. estämällä malware-ohjelmia sekoittamasta koneesi asetuksia, estämällä erilaisten turhien ja haitallisten lisävalikoiden syntymisen esim. käyttöjärjestelmän työkaluriviin, estämällä selaimesi aloitussivun ja muiden asetusten muuttumisen jne. Ohjelma sisältää myös toiminnot käyttäjän erilaisten "internetjälkien" poistoon, rekisterin puhdistuksen skannauksen yhteydessä ja monia muita hyödyllisiä toimintoja. MS Windows Defenderin voidaan antaa hoitaa automaattisesti tietokantapäivityksensä ja järjestelmän skannauksen. Ohjelma on helppo ja selkeä käyttää. Toimii käyttöjärjestelmässä Windows XP + service pack 2. Ohjelma on ilmainen.

Microsoft Windows Defender (Beta) saa arvosanan: 5/5


Spybot - Search & Destroy

Ohjelma havaitsee ja poistaa tehokkaasti adware/spyware-ohjelmat sekä aggressiiviset pop-up mainossovellukset ja "internetjälkien" kaappaukset (mm. selainhistoria, väliaikaiset tiedostot, evästeet jne). Ohjelman tekstit voi muuttaa myös suomenkielelle. SpyBotin voi antaa tutkia vielä asentamattoman ohjelman asennustiedostot mahdollisten tuholaisten varalta, sekä mm. estää haluttujen ohjelmien, evästeiden ja tiedostotyyppien toiminta. Ohjelma tuottaa yksityiskohtaisen ja selkeän raportin löytämistään haittatiedostoista ennen kuin antaa käyttäjän mahdollisesti poistaa ne. Jonkin vahingon sattuessa, varmuustoiminnon avulla aikaisemmat asetukset voidaan aina palauttaa. Ohjelma sisältää päivitystoiminnon. Windows 98/NT/2000/XP. Ohjelma on ilmainen.

Spybot - Search & Destroy: 4/5


Ad-Aware SE Personal

Ad-Aware on yksityiskäyttöön tarkoitettu työkalu, joka skannaa tietokoneen kovalevyt, muistin ja rekisterin agressiivisten mainosohjelmien (pop-up yms), tracking-komponenttien (komponentit jotka keräävät tietoja käyttäjän koneelta esim. salasanoja jne) varalta. Skannauksen jälkeen ohjelma listaa löydetyt haittasovellukset ja ehdottaa niiden poistamista kokonaan tai komponenttien asettamista karanteeniin. Suurta vahinkoa ei synny vaikka poistaisi aina kaikki löydetyt adware/spyware-sovellukset samantien, mutta kannattaa kuitenkin tutustua ohjelman ohjeisiin ennen skannausta. Ohjelma tunnistaa suuren määrän eri adware/spyware-ohjelmia ja ohjelman tietokantaa voidaan päivittää määrätyin väliajoin. Windows 98/98se/Me/NT4 Workstation/NT4 Server/2000 Pro/2000 Server/2003 Server/XP Home/XP Pro/XP. Ohjelma on ilmainen.

Ad-Aware SE Personal saa arvosanan: 4½/5Muita ilmaisia spyware/adware ja
troijalaisten torjuntaohjelmia:


SpywareBlaster
HijackThis
Perfect Process
SpywareGuard