Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Video-playerit ja codecit

    Mainokset / Advertisements


GOM Player

GOM Player on huippulaadukas videosoitin, jossa on valmiina kaikki tarvittavat suositut codecit eri videoformaattien toistoa varten. Eli eri koodekkien asentelut ja etsimiset voi unohtaa kokonaan. Kokeilussa COM Player osasi toistaa kaikki tiedostotyypit virheettömästi ja tekstityksenkin lisääminen elokuvaan tapahtuu näppärästi raahaamalla tekstitystiedosto toistettavaan elokuvaikkunaan. Myös keskeneräisten "rikkinäisten" AVI-tiedostojen toisto onnistuu. Lisäksi ohjelmassa on monipuoliset säätömahdollisuudet tekstityksen, kuvan koon, kuvamuodon ja muiden ominaisuuksien suhteen. Pikanäppäimet ovat hyvin valittu, esimerkiksi koko ruudun kokoisen videokuvan saa päälle painamalla vain enteriä. GOM Playerista ei löydy mitään pahaa sanottavaa.

Arvosana: 5/5


Crystal Player

Tukee tekstityksiä ja sisältää sisäänrakennettuja videofilttereitä. Ohjelmassa on paljon erilaisia asetuksia, joilla voidaan vaikuttaa kuvan ja äänen laatuun ja ominaisuuksiin. Crystal Player osaa näyttää myös keskeneräisiä AVI-videoita. Videon puskurointi mahdollista ennen toistoa.

Arvosana: 4/5
DivX Play Bundle (sis. DivX Playerin)

Sisältää videosoittimen lisäksi koodekit, jotka mahdollistavat korkealaatuisten videoiden katselun DivX-pakkausteknologialla. DivX Playerissa on tuki kaikille kehittyneille ominaisuuksille, jotka kuuluvat DivX Media Formaattiin kuten interaktiiviset videomenut, tekstitykset, metadata ja vaihtoehtoiset audioraidat. DivX Player on optimoitu toistamaan kaikki DivX-tiedostot, joita lienee nykyään suurin osa esimerkiksi P2P-verkoissa levitettävistä elokuvista.

Arvosana: 4½/5
BSPlayer

Toistaa kaikenlaisia mediatyyppejä kuten AVI, MPG, ASF, WMV, WAV, MP3, OGM jne. BSPlayer on erikoistunut videon ja Divx:n toistoon. Ohjelmaan kuuluu tuki tekstityksille, portaaton kuvaikkunan säätö, resoluution muuttaminen, kuvakaappaustoiminto, erilaisia pan-scan asetuksia jne. Ohjelmassa on kätevä drag & drop toiminto tiedostojen avaamisesta varten ja monta erilaista ulkoasuvaihtoehtoa.

Arvosana: 4/5
VLC Player

Toistaa video/audiotyypit kuten MPEG 1-4, DivX, MP3, OGG, DVD:t, VCD:t ja useimmat "streaming" prokollat. Ohjelmassa on tuki tekstityksille. Ohjelman kautta voidaan myös lähettää streaming videodataa verkon yli IPv4 tai IPv6-verkoissa. VLC Media Player ei tarvitse juurikaan mitään erillisia koodekkeja, vaan ohjelma sisältää itsessään tarvittavat videokoodekit. Voisi sanoa, että jos jokin video ei VLC:ssä toimi, niin ei se toimi muissakaan video playereissa. VLC on imuroitavissa monille eri käyttöjärjestelmille.

Arvosana: 4½/5
MPlayer

MPlayer - The Movie Player on kevyt avoimeen lähdekoodiin pohjautuva mediasoitinohjelma elokuvien katseluun ja musiikin kuunteluun. Ohjelma on imutettavissa monelle eri käyttöjärjestelmälle. Videot voidaan avata helposti drag & drop-menetelmällä. Ohjelma tukee hyvin monia formaatteja kuten MPEG/VOB, AVI, Ogg/OGM, VIVO, ASF/WMA/WMV, QT/MOV/MP4, RealMedia, Matroska, NUT, NuppelVideo, FLI, YUV4MPEG jne. Ohjelma on suhteellisen helppokäyttöinen, mutta asetuksia ei ole tarvittaessa helppo aina säätää kohdalleen. Tuki myös tekstitykselle.

Arvosana: 4½/5
Windows Media Player 7 (Windows 98/NT/ME/2000) ja Windows Media Player 10 (Windows XP)
Windowsin oma mediasoitin audion ja videon toistoon. Ohjelma sisältää myös CD-soittimen, mediajukeboksin, internetradion yms. WMP on helppokäyttöinen ja tukee yleisimpiä videoformaatteja ja tietenkin Windowsin omia formaatteja (joita monet videoplayerit eivät tue) WMF ja ASF.

Arvosana: 4/5

Eri versioita Windows Media Playerista eri Windowsin versioille:QuickTime with iTunes

Ohjelma on helppokäyttöinen ja videotoisto on korkealaatuista. Soveltuu hyvin mm. verkon yli ladattuvien streaming-videoiden ja staattisten .MOV-formaattisten videoiden toistoon. Valitettavasti monien muiden formaattien kanssa tuleekin sitten ongelmia, QuickTime ei osaa avata oikein edes monia .AVI-tiedostoja (siis ei DivX), vaikka tarvittavat codecit on asennettu. QuickTime 7 sisältää myös iTunes-digitaalisen jukeboksin.

Arvosana: 3½/5
Real Player

Real Player soveltuu parhaiten verkon yli ladattavien streaming-videoiden toistamiseen. Ohjelman käyttämää Harmony teknologiaa voidaan käyttää myös kannettavissa laitteissa kuten Applen iPodissa. Real Player kyllä osaa toistaa useimmat tunnetut videoformaatit, mutta turhan usein kuva nykii tai ilmaantuu muita ongelmia.

Arvosana: 3½/5


ffdshow (All in one codec)

ffdshow on erinomainen filtteri (sisältää DirectShow-purkuohjelmistot DivX-videoiden purkua varten), jonka lisäksi et hyvin luultavasti tarvitse videoiden katselussa mitään muita yksittäisiä codeceja. ffdshow:n uudet versiot sisältävät jopa suositun AC3filtterin. Filtteri tukee mm. H.263 , MPEG-1, MPEG-2 ja WMV-tiedostoja ja se korvaa aikaisemmat DivX ja XviD -codecit. ffdshow nopeuttaa elokuvien toistoa (nopea koodin purku) ja parantaa kuvan laatua. Huom. ennen filtterin asennusta poista kaikki mahdollisesti jo asennetut koodekit koneeltasi ja asennuksen jälkeen kannattaa valita asetuksista (ffdshow->configuration) kaikki tuetut codecit käyttöön (supported codecs).
GSpot

Jos olet asentanut koneellesi ffdshow:n, eikä videotoisto jostain syystä vieläkään pelaa niin kuin pitäisi, lataa koneellesi GSpot. Ohjelma tutkii mitä codeceja videosi tarvitsee ja voit etsiä ja imuttaa tarvittavat codecit vaikka Googlen haun avulla antamalla hakusanaksi koodekin nimen.
Windows Essentials Codec Pack

Windows Essentials Codec Pack on kokoelma tarpeellisia audio- ja video DirectShow codeceja ja filttereitä Windowsiin. Codec-pakkauksen asennuksen jälkeen pitäisi melkein kaikki musiikki- ja videotiedostot toimia soittimessa kuin soittimessa. Tukee formaatteja kuten esimerkiksi (S)VCD, XCD, 3GP, AAC, AC3, APE, AVI, DivX, 3ivx, DAT, h.264, x264, Nero Digital, DTS, FLV, FLAC, HD-MOV, MPEG-1/2, M4A, MP3, MP4, MO3, MOD, MKV, OFR, TTA, OGG/OGM, S3M, Vorbis, VOB, XviD, XM, WV, UMX. Windows Essentials Codec Packin mukana tulee myös multimediasoitin Windows Media Player Classic, joka automaattisesti etsii päivitettyjä koodekkeja.