Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Videoeditointi- ja konvertointi- ja kaappausohjelmat

    Mainokset / Advertisements


VirtualDub

VirtualDub on monipuolinen ja tehokas videokaappaus/käsittelyohjelma, jolla voi käsitellä todella suurta määrää eri multimediaformaatteja. Videoformaatteja voi konvertoida toiseen ja lisätä niihin vaikkapa MP3-musiikkia taustalle. Videota voi leikata, liittää, pakata, tehdä hidastuksia, kääntää ja vääntää. Virtualdub toimii parhaiten DV-videon kanssa, joka on Type2-formaatissa. Ohjelma on kehitetty toimimaan erityisesti AVI-tiedostojen kanssa (AVI -> DivX), se pystyy kuitenkin lukemaan mm. MPEG-1 formaattia. VirtualDub osaa myös kaapata videodataa kovalevylle. Ohjelma on avoimen lähdekoodin ohjelma ja ilmainen.

Arvosana: 5/5


VobSub

DirectShow-filtteri, jota voidaan käyttää VirtualDub-ohjelman kanssa. VobSubilla tehdään mahdolliseksi se, että mm. suomenkieliset tekstit saadaan kätevästi näkymään tekstittömissä DivX/XviD-elokuvissa. Ilmainen.

Arvosana: 4/5
DVtool

DVtool on varsin muikea videoeditointi- ja rippausohjelma. DVD-video voidaan leikata osiin, yhdistellä osia jne. Jos DVD-elokuva halutaan ripata CD:lle, ohjelma kertoo kuinka monta CD:tä tähän tarkoitukseen tarvitset. Rippaamista varten ohjelma osaa laskea annettujen arvojen perusteella sopivan datarate-arvon videolle lopputulosta silmällä pitäen. Ohjelma toimii hyvin ainakin näiden kanssa: MPEG1, MPEG2, VCD, XVCD, SVCD, DVD. Versio 0.53 on ilmainen.

Arvosana: 4/5
StreamBox VCR Suite 2

Videokaappausohjelma, jolla voi kaapata RM, RMVB, RAM, WMV, ASF, ASX -muotoista videodataa internetistä. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sopii hyvin mm. internet-radion ja TV-lähetysten kaappaamiseksi kovalevylle.

Arvosana: 4/5
DVDx

Ohjelmalla voidaan konvertoida DVD-elokuva VCD2.0, SCVD1.0 tai DivX-formaattiin. DVDx on erittäin helppokäyttöinen ohjelma, joka muuntaa DVD-elokuvan VCD, SVCD tai DivX -muotoon. Ohjelma tekee laadukasta jälkeä MPEG1/2-formaattiin, eikä vapaata monen gigan kovalevytilaa tähän tarvita. DVDx on suunniteltu erityisen helppokäyttöiseksi, joten sitä osaa käyttää heti ilman sen kummempaa ihmettelyä. Ohjelma on ilmainen.

Arvosana: 4/5
WinAVI Video Converter

Todella nopea videotiedostojen konvertointiohjelma. Ohjelma tukee videoformaatteja kuten: AVI, MPEG1/2/4, VCD/SVCD/DVD, DivX, XVid, ASF, WMV, RM, QuickTime MOV ja Flash SWF. WVC:llä voidaan myös polttaa VCD/SVCD/DVD-levyille. Tehokas AV-pakkausmenetelmä mahdollistaa AVI-videon konvertoinnin ja polttamisen DVD:lle yhdessä tunnissa. Ohjelmaa ei voi käyttää ilmaiseksi koekäyttöajan jälkeen.

Arvosana: 5/5


STOIK Video Converter

STOIK Video Converterilla voi konvertoida videoita ASF, WMV (Windows Media), AVI ja DiVx-formaattien kesken. Ohjelma erityisen kätevä suuren videotiedoston muuttamiseen pienemmäksi tiedostoksi. Esimerkiksi 100 megainen AVI-video voi olla hankala siirtää internetin yli, jo vastaanottajan sähköpostitilakin voi olla tähän tarkoitukseen liian pieni. Tällainen AVI-tiedosto voidaan näppärästi konvertoida esim. muotoon WMV for ISDN (128 Kbps), jolloin 100 megaisesta AVI-tiedostosta tulee noin 5 megainen WMV-video. Konvertoidun videon laatu on tietenkin paljon huonompi kuin alkuperäisessä, muttei se kuitenkaan ole häiritsevän huono. STOIK Video Converteria on helppo käyttää: valitaan vain input file eli mikä tiedosto konvertoidaan ja output format (noin 15 eri vaihtoehtoa esim. tiedoston koon ja laadun suhteen) ja output file eli millä nimellä tiedosto tallennetaan konvertoimisen jälkeen. Ohjelmassa on myös toiminto, jonka avulla iso videotiedosto voidaan pilkkoa moneen pienempään osaan. Ohjelma on ilmainen.

Arvosana: 4½/5
Video DVD Maker

Video DVD Makerilla voidaan kaapata video DV-tallentimesta, webbikamerasta, televisiosta tai muusta tietokoneeseen liitetystä laitteesta ja konvertoida/polttaa se CD- tai DVD-levylle. Kaapata voidaan yksittäisen videon lisäksi myös monta videota, jotka voidaan liittää toisiinsa. Video DVD Maker on tehty kaikinpuolin mahdollisimman helpoksi käyttää, joten se ei sisällä mitään kehittyneitä video-editointiominaisuuksia. Ilmainen.

Arvosana: 4/5